Boeing 787-9

De Dreamliner:

De 787, ook wel Dreamliner genoemd, is het nieuwste en meest moderne toestel van Boeing. Alle types in deze familie hebben een 3-3-3 indeling. Aan beide zijdes van het vliegtuig staan 3 stoelen naast elkaar. Daarnaast zijn de gangpaden en tussen deze gangpaden staan nog eens 3 stoelen naast elkaar. Deze 787 familie bestaat uit de 787-8, 787-9 en de 787-10. De laatst genoemde is recent pas voor het eerst afgeleverd. Het verschil tussen deze toestellen is dat de des te hoger het getal na de streep, des te groter het toestel is. Er kunnen dus meer passagiers in. Voor de rest zien deze verschillende types van de Dreamliner er hetzelfde uit. De Dreamliner is gemakkelijk te herkennen aan de gladde neus, de gekartelde achterrand van de motoren en het feit dat er geen opstaande wingtips aanwezig zijn. Echter loopt het einde van de vleugels wel enigszins omhoog. Dit is duidelijk te zien bij het opstijgen van het toestel. Omdat dit toestel relatief nieuw is, zijn er nu nog maar 2 bestemmingen vanaf Schiphol naar de Verenigde Staten met dit toestel, beiden uitgevoerd door KLM. KLM vliegt op de route naar Houston alleen met deze Dreamliner, dus als je in een gloednieuw toestel wil vliegen naar de Verenigde Staten, is het aan te raden om met KLM naar Houston te vliegen.

KLM:

KLM vliegt met de Dreamliner naar zowel Houston als New York JFK. Dit gebeurt met de volgende stoelindeling. Let wel op dat er 2 verschillende stoelindelingen zijn bij KLM op dit type:

Indeling 1:
30 business class stoelen
48 premium economy stoelen
216 economy stoelen

Indeling 2:
30 business class stoelen
21 premium economy stoelen
225 economy stoelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *