de Airbus A350-900

Kenmerken:

De A350 is het nieuwste toestel van Airbus. Deze A350 familie bestaat uit de A350-900 en de A350-1000. Hierbij geldt dat de -1000 een langere uitvoering is, waardoor er meer passagiers in kunnen. De A350-1000 wordt op dit moment nog niet gebruikt door luchtvaartmaatschappijen omdat deze nog relatief nieuw is en er nog test mee gedaan worden. Dit nieuwe toestel wordt op dit moment alleen nog gebruikt naar Detroit vanaf Schiphol door Delta. Het is een echte aanrader om deze vlucht te boeken als je fan bent van dit type toestel. Het toestel is te herkennen aan de duidelijk zichtbare winglets in de vorm van een haaienvin (met een beetje verbeelding). Om deze reden wordt deze winglet ook wel de sharklet genoemd. Ook is het toestel te herkennen aan de zwarte rand om en tussen de ramen van de cockpit (vandaar de bijnaam ‘wasbeer’). Ook heeft het toestel een zeer slanke neus en ziet het toestel zelf er ook slank uit. De A350 heeft een 3-3-3 indeling. Deze indeling heeft dus 3 stoelen naast elkaar aan zowel de linker- en rechterzijde. Naast deze stoelen zitten de gangpaden. Tussen de gangpaden in zit nog een rij van 3 stoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *