de Airbus A330-300

De Airbus A330-300 is een van de meest gebruikte toestellen die op langere afstandsvluchten wordt ingezet.  Delta Airlines zet deze toestellen in naar verschillende bestemmingen in de Verenigde Staten. Elke week vertrekken er meerdere vluchten naar deze 6 bestemmingen. Als je per se met dit toestel wil vliegen, is het aan te raden om naar Portland te vliegen. Delta gebruikt op deze route namelijk alleen dit type. Het toestel heeft een 2-4-2 indeling. Dit betekent dat er 2 stoelen aan de buitenzijdes van het toestel zijn, daarnaast liggen de gangpaden en in het midden staan 4 stoelen naast elkaar. De stoelconfiguratie van de toestellen van zowel KLM als Delta zijn hieronder te vinden. De A330 is in één oogopslag redelijk snel te herkennen. Deze is te herkennen aan de puntige neus, de opstaande randen aan de randen van de vleugels (ook wel winglets genoemd) en doordat er aan elke poot van het hoofdlandingsgestel 4 wielen zitten (2 naast elkaar, waardoor het vanaf de zijkant lijkt alsof het er maar 2 zijn). Ook zijn er aan beide zijdes van het toestel 4 nooduitgangen aanwezig. Het enige verschil tussen de A330-200 en de A330-300 is niet groot, de A330-200 is de kortere variant en heeft daardoor 4 ramen minder aan elke zijde van het vliegtuig. Hierdoor is het verschil tussen de -200 en de -300 met het oog niet snel te zien. Omdat de A330 familie geen enorm opmerkelijke uiterlijke kenmerken heeft maar wel een enorm betrouwbare kist is, wordt het ook wel het werkpaard genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *